Kategorier
Uncategorized

Start en webshop

En webshop er grundlag for en stor del af de virksomheder der bliver startet i Danmark. Der er flere ting der gør det muligt og attraktivt at starte en webshop:

 • Startkapitalen er lav
 • Alle kan lave en webshop i dag
 • Det er nemt at finde leverandører
 • Konceptet er let forståeligt – køb og salg af varer

Ønsker du at starte en webshop, så kan du her blive klogere på hvordan du gør og hvad du skal være opmærksom på.

Start en webshop – trin for trin

Der er en række skridt du skal tage på vejen mod at starte en webshop. Typisk kommer der en idé først, og dernæst handler det om at starte en virksomhed. Herunder kan du se en trin for trin liste til at starte en webshop:

 1. Få en (god) idé
 2. Start en virksomhed
 3. Lav en webshop
 4. Køb produkter til webshop
 5. Markedsføring af din webshop og produkter

Det virker meget simpel når man ser denne oversigt, og det er godt, for det er faktisk bare de 5 trin du skal igennem. Men der ligger mere under overfladen end man lige tror, og det dykker jeg ned i, i resten af denne guide.

Få en god idé til en webshop

Det er ikke på nogen måde revolutionerende at lave en webshop, men du skal stadig have en idé til hvad du vil sælge og hvorfor du kan gøre det bedre end konkurrenterne. Det er altid godt at have sin USP på plads.

Hvis du fra start af beslutter at det skal være et hobbyprojekt, så behøver ideen ikke være ligeså gennemarbejdet, men for at motivationen skal være der, så skal du lave en webshop der vil sælge noget.

Du kan finde gode ideer til webshops mange steder, hvis du ikke allerede har din idé på plads. Det bedste er at browse gennem produkter på en markedsplads for leverandører, her kan jeg anbefale:

 • Ankorstore – primært europæiske leverandører.
 • Alibaba – alverdens produkter fra hele verden, dog primært kina og asien.
 • VidaXL – stor dropshipping leverandør med mange forskellige produkter.

Du kan også læse vores liste over gode ideer til at starte en webshop.

Start en virksomhed hvor du driver webshoppen igennem

Det første du skal vide, er at det ikke er nødvendigt at have en virksomhed for at sælge online. Forventer du en omsætning på under 50.000 kr. så behøver du ikke momsregistreres og kan komme uden om at starte en virksomhed.

Med det sagt, så vil jeg klart anbefale dig at starte en virksomhed når der er tale om drift af en webshop. Det ser langt mere troværdigt ud overfor dine kunder, at du har et CVR-nummer og tager din forretning seriøst – ellers kunne de jo ligeså godt købe noget via DBA.

Der er flere typer af selskaber du kan starte i Danmark, jeg kommer nærmere ind på forskellen i vores guide om start af virksomhed, men når du skal lave en webshop vil jeg anbefale at du gør en af følgende to ting:

 • Starter en enkeltmandsvirksomhed
 • Stifter et ApS

Den eneste undtagelse, er hvis i er flere ejere af webshoppen, så kan i også overveje at starte et interessentskab – I/S.

Lav en webshop – forskellige webshopsystemer

Alt det tekniske besvær er taget ud af at starte en webshop i dag. Der findes et hav af webshopsystemer der gør det super nemt at komme igang, selv for dig der ingen idé har om hvordan man laver en webshop.

Nogle systemer kræver mere teknisk snilde end andre, og der er fordele og ulemper ved det hele. De mest brugt webshopsystemer er:

Føler du dig fuldstændig på bar bund i forhold til at lave en webshop, så vil jeg anbefale dig at vælge et dansk shopsystem, hvor du nemt kan designe og bygge din webshop, som gjorde du det med byggeklodser og hvor der er dansk support. Det er et af disse to jeg vil anbefale:

 • ideal.shop
 • SHUP

Inden du vælger et shopsystem skal du tage stilling til om du vil

Køb produkter til webshop

Det er sandsynligt at du allerede har en klar idé om det/de produkter du vil sælge, og derfor ved hvem du skal henvende dig til – i så fald, kontakt dem hurtigst muligt.

Har du ingen idé om hvor du kan finde en leverandør af dit produkt, så vil jeg anbefale at lede disse steder:

 • Amino – online iværksætterforum med masser af viden og erfaring samlet et sted. Det er gratis at oprette en bruger og spørge hvordan man finde en leverandør.
 • Marketers – online marketing forum med en gruppe af de mest engagerede marketing folk i Danmark. Her får du viden du ikke får andre steder, og kan ligeledes få hjælp til kompliceret spørgsmål som hvor du finde en leverandør, da mange andre derinde har stået i en lignende situation. Desuden vil det komme dig til gode at være medlem herinde, når du skal til at markedsføre din webshop.
 • Ankorstore – stor europæisk markedsplads for leverandører af alverdens produkter. Det er en hurtigt voksende markedsplads, der gør det nemt at handle med mange leverandører på en gang.
 • Alibaba – stor international markedsplads for leverandører, hvor du kan kan finde og købe produkter direkte fra producenten, og i mange tilfælde har mulighed for at lave white label produkter i dit eget brand.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *