Kategorier
Uncategorized

Erhvervslån uden sikkerhed

Det mest frygtindgydende ved at optage et lån er at man ofte skal stille en form for sikkerhed eller hæftelse. I virkeligheden vil du og alle andre bare helst have et virksomhedslån uden at stille sikkerhed. Desværre fungere verdenen ikke sådan altid, og alle långivere vil gerne have enten hæftelse eller sikkerhed når du optager et lån hos dem.

Her skal du ikke stille sikkerhed for erhvervslån

Et erhvervslån uden sikkerhed kan du godt få uden at stille sikkerhed med nogle aktiver i din virksomhed, men så skal du til gengæld hæfte personligt for lånet, hvilket du kan læse mere om længere nede. Der findes mange lånegivere der gerne vil låne penge til din virksomhed, såfremt du er villig til at hæfte personligt og heldigvis for det betyder at der kan komme gang i erhvervslivet.

Her er de danske långivere der gerne låner uden sikkerhed i firmaet, men med personlig hæftelse:

  • Qred
  • Capital Box
  • LetFinans
  • Lånio.dk

Tag et kig på og sammenlign firmalån med vores hjemmeside. Her vil du blive meget klogere på dine muligheder, og forhåbentlig undgå at vælge det forkerte lån eller den forkerte finansieringsform.

Erhvervslån til opstart uden sikkerhed

Skal du til at starte en virksomhed, men mangler kapitalen til at komme igang, ikke fordi du ikke er villig til at opgive kapitalen, men fordi du simpelthen ikke har kapitalen til rådighed, så er der stadig en mulighed for dig.

Qred, som vi varmt anbefaler som erhvervslån, vil nemlig gerne låne penge til dig selvom du endnu ikke har en virksomhed og ikke kan stille sikkerhed. Til gengæld kræver de, selvfølgelig, at du hæfter personligt for beløbet, men tror man nok på sin forretningsidé er det ikke en gang en overvejelse.

Virksomhedslån uden personlig hæftelse

Desværre finder du ikke en lånegiver der vil låne dig penge uden du er villig til at hæfte personligt for lånet. Og hvorfor skulle de også det? Man kan stille det således op:

Hvorfor skulle en långiver give din virksomhed et erhvervslån, hvis du ikke selv er villig til at risikere noget ved at hæfte personligt for lånet? Det vil give det indtryk at du ikke selv tror på din forretning eller idé.

Lasse, Virksomhedslaan.dk

Er du derfor ikke villig til at hæfte personligt, skal du nok genoverveje om du overhovedet skal starte eller videredrive din virksomhed.

Andre muligheder

Hvis du ikke vil hæfte personligt eller stille sikkerhed i form af aktiver i din virksomhed, så må du søge andre muligheder for at finde finansiering til din virksomhed. Heldigvis er der et væld af andre muligheder for finansiering til virksomheder.

Investor

En af de hyppigst brugte finansieringsmetoder er selvfølgelig at hente kapital fra en investor, mod at give andele af din virksomhed igen.

Her vil det først og fremmest være afgørende at du har…

  1. …enten en virksomhed med drift og pæne tal på bundlinjen,
  2. eller en forretningsidé og et produkt der virkelig ser lovende ud.

Det vil være meget forskelligt fra investor til investor hvad de er på udkig efter, men du kan ved situation nr. 1 finde flere interesserede investorer og kapitalfonde, og ved situation nr. 2 vil det typisk være en angel investor du skal ud at finde.

Crowdlending

Vil du finde villig kapital uden at stille nogen form for sikkerhed eller personlig hæftelse som virksomhedsejer, så er crowdfunding en mulig vej at gå. Her finder du interesserede private investorer, som er villig til at risikere deres penge på din forretningsidé.

Igen vil det dog kræve at du rent faktisk har noget godt at vise til de mulige investorer, da de gerne vil vide så meget om din virksomhed, dens økonomi og produkt som overhovedet muligt inden de tager en beslutning om at investere.

Crowdlending er ligesom at tage et lån, hvor du på månedlig basis skal betale en fast rente tilbage til dine långivere.

Crowdfunding

Sidst men ikke mindst kan du også gå crowdfunding vejen, som til forskel fra crowdlending ikke skaber nogle økonomiske forpligtelser for dig. Ved crowdfunding henvender du dig direkte til forbrugeren af det produkt du vil producere og sælge, de vælger bare at købe produktet til en meget favorabel pris i forhold til den markedspris du sætter når produktet bliver lanceret.

Vil du forsøge at finde crowdfunding til dit produkt, så kan du benytte platforme som:

  • Kickstarter
  • Indiegogo
  • Boomerang
  • GoFundMe

Der er mange veje at gå hvis du mangler kapital til din virksomhed, og dette er blot nogle få veje. Der findes også offentlige støtteprogrammer og private fonde der er villige til at investere eller finansiere virksomheder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *